Haga parkrun #111, run report

December är nu här och snart är det jul igen! Den stundande julen inspirerade till att skriva veckans välkomstmejl till Haga parkrun i form av ett julrim:

Nu på lördag den 8 december när solen har gått opp
Är ni återigen välkomna till ett vänligt femkilometerslopp
Som vanligt väljer du själv om du vill springa, jogga eller gå
Om du vill ta det lugnt eller ditt personbästa försöka slå
För att parkrun ska vara möjligt behövs också några som kan hjälpa till
Det är enkelt, roligt och uppskattat - svara på mejlet om du kan och vill
Hoppas att vi ses på lördag!
Haga parkrun-teamet

46179498972_e9571c6da3

Men även om julen närmar sig med stormsteg så lyser snön fortfarande med sin frånvaro i Stockholm. Istället blev Haga parkrun #111 en grå och blöt historia. Regnrusket hindrade emellertid varken 75 personer från att ta sig runt banan eller 7 personer från att hjälpa till. Väl i mål gav kaffe, pepparkakor och banankaka ny energi – tack Deri för fikat! Något särskilt som firades? Nej, egentligen inte, bara parkrun i största allmänhet i kombination med att supervolontären Deri kände för att vara lite extra snäll denna dag! (Kanske också någon som själv har ätit många pepparkakor?! Det finns i alla fall andra i Haga parkrun-teamet som nyligen bekänt att det är lätt att äta för många.. men vad gör väl det en månad om året, särskilt om man blir snäll av pepparkakor som det sägs? :P)

45506325034_f7ff488dc5

Till Haga parkrun #111 var det också roligt att välkomna 19 förstagångsdeltagare, varav cirka hälften var på besök från andra länder inklusive Finland, Tyskland och runtom i Storbritannien. Hoppas alla hade en positiv upplevelse trots regnrusket! Lyste upp i rusket gjorde i alla fall veckans volontärer i sina färgglada reflexvästar: Anna F, Anna K, Deri, Jeanna, Mija, Scott och Sofia. Detta hjältegäng har tillsammans hjälpt till vid Haga parkrun över 190 gånger! Oavsett väder, i vått som torrt, i varmt som kallt, så hjälper er positiva parkrun-energi och era volontärinsatser till att göra många både lite gladare och lite hälsosammare varje vecka. Stort varmt tack! <3

31291384157_34862ed886