Nu vill vi fira parkruns riktiga hjältar… volontärerna!

Tack vare volontärsinsatser kan vi genomföra parkrun varje vecka. Stort tack till alla som har hjälpt till tidigare och som kommer att göra det framöver. Vi tycker alltid att det är roligt med nya volontärer och förklarar hur man kan bli delaktig längre ner.

Hur blir jag delaktig?

Att få information om volontärsmöjligheter vid Huddinge parkrun har aldrig varit enklare. Du behöver bara öppna ett nyhetsbrev, resultat- eller volontärsmail från parkrun, klicka på "hantera profil" och sedan på "e-postinställningar". Därefter lägger du till eventet du vill få information från och klickar på "spara eventval". Efter det kommer du att få regelbundna mail från det valda eventet angående vilka volontärsmöjligheter som finns.

kommande scheman

För att se ditt events volontärscheman kan du besöka deras sida för kommande scheman. Skicka ett mail till huddinge@parkrun.com för att kontakta ditt event direkt.

Vilka uppgifter får jag som volontär?

Först och främst ber vi aldrig någon om volontärsuppgifter de inte känner sig bekväma med. Berätta för oss om det finns en uppgift som du inte vill ha så ger vi dig gärna en annan roll. Något som dock är bra att veta är att ingen av uppgifterna är särskilt stressig. Vi brukar se till att volontärer först får enkla uppgifter, såsom att dela ut polletter eller skanna streckkoder, för att få en känsla för hur allt fungerar och sedan kunna prova lite mer utmanande uppgifter. Om det finns något specifikt du vill prova är det bara att säga till, så ska vi se om det går att ordna.

Kom ihåg att hålla ögon och öron öppna när du är banfunktionär. Om det uppstår några som helst problem, vare sig det innefattar barn eller vuxna, ska du kontakta den loppansvariga direkt och därefter huvudkontoret via eventsupport@parkrun.com. Ha alltid en telefon med dig och den loppansvarigas telefonnummer.

Tusen tack till veckans hjältar!

  • Caroline MANNING
  • Colm O CALLAGHAN
  • Gregory RICHARDS
  • Jennie SPÅNGBERG
  • Mary SCHEUERMANN
  • Wilfred MANNING

Kärngruppen

Huddinge parkrun finns tack vare våra fantastiska volontärer – engagerade individer som vanligtvis själva är deltagare, precis som du. Alla volontärsinsatser leds av en liten grupp eldsjälar som vi valt att kalla för "kärngruppen". De ser till att volontärerna samordnas, att eventen startas och packas ihop varje vecka, att resultaten skickas ut, att polletterna sorteras och mycket, mycket mer. Vi är mycket tacksamma för allas hjälp, både nu och tidigare, som har gjort Huddinge parkrun möjligt.

Slutligen...

Please opt-in to the volunteer email if you'd like to join us and get involved!