Nu skall vi fira parkruns riktiga hjältar… volontärerna!

Varje parkrun är bara möjlig tack vare våra volontärers tid och engagemang. Tusen tack till alla dem! Vi är alltid på jakt efter nya volontärer och den här sidan förklarar hur du kan delta.

Kungsängen parkrun Volunteers

Hur blir jag involverad?

Det är lätt att få reda på mer om hur du kan vara med som Kungsängen parkrun volontär. Du öppnar helt enkelt ett parkrun veckobrev, resultat- eller volontärmejl, klickar på ’hantera profil’, sen på ’epost options’. Efter det väljer du det event som du vill få information från och klickar på ’spara eventval’. När du har gjort det kommer du att få regelbundna mejl från de eventen som talar om vilka volontärmöjligheter som finns.

Framtida scheman

Du kan se ett events volontärschema på deras framtida scheman sida. För att ta kontakt direkt med eventet, mejla kungsangenhelpers@parkrun.com.

Vad skulle jag göra som volontär?

Först och främst det viktigaste: vi ber aldrig någon göra något som de inte känner sig bekväma med. Om det är någon av uppgifterna du helst inte vill ta på dig så skall du bara tala om det för oss så att vi kan ge dig ett annat jobb. Men ingen av våra uppgifter är speciellt stressiga. Man kan organisera målgången, ta tid eller skanna strekkoder med våra enkla skannare. Vi brukar se till att volontärer börjar med ett enkelt funtionärsjobb så att de får en känsla för hur organisationen fungerar, till exempel med att stå runt banan och visa löpare åt vilket håll de skall springa. Men om det är något speciellt du vill göra så är det bara att säga till, så skall vi se om vi kan ordna det.

Kom ihåg att som volontär är du våra ögon och öron runt banan. Om det uppstår några som helst problem, oavsett om det är med barn eller vuxna, så skall du prata med Eventsledaren om det samma dag, eller ta kontakt med Head Office så snart som möjligt via eventsupport@parkrun.com.

Kommer jag att bli berömd?

Vi värdesätter våra volontärer och tackar dem varje vecka genom att publicera namnen på vår hemsida under rubriken ‘Veckans hjältar’. Vi loggar också alla volontärer och vilken uppgift de har utfört. För att komma med i loggen måste du ha registrerat dig i vårt system. Om du inte har registrerat dig än är det lätt att göra det, gå bara till anmälan och fyll i det enkla formuläret.

Många tack till veckans hjältar!

Anna IHME  •  Danne CARLSSON  •  Deri THOMAS  •  John-Erik FORSMARK  •  Nils KARLSSON

Kärngruppen

Kungsängen parkrun är bara möjlig tack vare våra fantastiska volontärer, nästan alla av dem är parkrunlöpare precis som du. Veckans volontärlag leds av en liten grupp av parkrunentusiaster som vi kallar för ’kärngruppen’. De ser till att eventet sätts upp och packas ihop igen varje vecka, att resultaten skickas ut, att streckkodstaggarna sorteras igen, att eventrapporten skrivs och att allt annat som behöver göras verkligen görs. THECOREVOLUNTEERS Vi är mycket tacksamma för all hjälp från alla, både nu och tidigare, som har gjort Kungsängen parkrun möjligt.