Örebro parkrun #40 run report

In i det sista inför lördagens lopp var det ovisst om vi skulle ha något lopp eller inte denna snöiga och kyliga lördag. Maria och Nicklas inspekterade bana under fredagen och gav sitt godkännande. Vilken tur. Funktionärerna fick skotta en målraka och trixa lite för att få fast parkrunflaggan och målpinnarna. Blev riktigt bra tillslut. Strax före 9.30 dök 30 tappra deltagare upp. Och vilken vacker runda de fick vara med om. Snön hängde vackert på träden, banan var bra plogad på ”vägarna”, lite sämre på de mindre stigarna men eftersom alla tar sitt ansvar och är försiktiga gick allt bra även denna gång. Man blir imponerad av alla deltagare som kommer, åldersmässigt 8-74 år, olika löpstilar och tempon och bara glada miner, hejarop, dunkandes i ryggen och sen samling i Naturens Hus för en fika och snack.

Tack alla löpare och funktionärer. Jimmy har, som vanligt, gjort ett fantastiskt jobb med sin kamera så här kommer lite bilder från parkrun #40. Fler bilder finns på https://www.flickr.com/groups/orebro-parkrun/pool Örebro parkrun #40

Johan tar täten och springer för sjunde segern.

Örebro parkrun #40

Heja tjejer! Linnea Ekblad och Martina Bergh tog sällskap i spåret.

Örebro parkrun #40

Börje Pettersson - för dagen den äldsta deltagaren.

Örebro parkrun #40

Viggo Edwall, dagens yngsta deltagare, håll koll på pappa Daniel.

 

This week 30 people ran, jogged and walked the course, of whom 3 were first timers and 3 recorded new Personal Bests. Representatives of 6 different clubs took part. The event was made possible by 9 volunteers: Maria ENGSTRÖM • Viveka PÅLHED • Annica SJÖLUND • Tony BERGMAN • Matilda BERGLUND • Jimmy GLINNERÅS • Nicklas FORSLING • Michael EMANUELSSON • Mats JANSSON Today's full results and a complete event history can be found on the Örebro parkrun Results Page. The male record is held by Tim SUNDSTRÖM who recorded a time of 15:52 on 3rd June 2017 (event number 8). The female record is held by Erika BERGENTZ who recorded a time of 18:57 on 23rd September 2017 (event number 24). The Age Grade course record is held by Erika BERGENTZ who recorded 83.03% (18:57) on 23rd September 2017 (event number 24). Örebro parkrun started on 8th April 2017. Since then 570 participants have completed 2,033 parkruns covering a total distance of 10,165 km, including 501 new Personal Bests.