Banan

Banan är 5000m lång och noggrant uppmätt med ett professionellt mäthjul. Evenemanget äger rum på Skatås Motionscentrum, Skatåsvägen 25, 41655 Göteborg Banan körs helt på spårvägar.. På vissa delar av banan kan det förekomma lera, löv och/eller vattenpölar och vid vägskäl eller otydliga delar av banan finns funktionärer eller skyltar utplacerade.

Kom ihåg att vi delar gång- och cykelvägar med allmänheten. Försök därför att visa hänsyn mot andra personer som använder dem, så att vi kan fortsätta vistas i parkerna. Att visa hänsyn kommer inte att försämra din tid och eller hindra dig från ett personbästa, utan gör att vi alla fortsatt kan njuta av vår omgivning.

Vi uppmanar alla som kan att promenera, jogga, cykla eller åka kollektivt för att ta sig till parkrun. Om du behöver använda bilen, försök att samåka med andra för att minska vår miljöpåverkan och bidra till en trevligare omgivning. I vissa fall finns det endast få parkeringsplatser i anslutning till våra event, så se till att komma i god tid innan om du kör.

Bansäkerhet

Skatås parkrun är ett gratis event som helt är anordnat av volontärer. För att göra eventet så säkert och roligt som möjligt vill vi uppmärksamma alla deltagare, åskådare och volontärer om följande:

 • Visa alltid hänsyn mot andra personer som vistas i parken.
 • Barn under 11 år måste vara inom en armlängds avstånd från en ansvarig vuxen. Detta kan vara en förälder, målsman eller annan vuxen som ansvarar för barnet under eventet.
 • Vi uppmanar alla som kan att komma till fots, på cykel eller med kollektivtrafik till våra event. Dina ansträngningar hjälper oss att minska den negativa påverkan på parken och vår planet.
 • Prova gärna att ställa upp som volontär vid något tillfälle. Du gör din omgivning en stor tjänst och bidrar till att eventet kan hålla igång som vanligt. Besök gärna vår volontärsida för att ta reda på hur du kan engagera dig.
 • Ta extra hänsyn vid vägar och parkeringsplatser – vissa fordonen kör väldigt fort. Samlas inte vid bilar utan välj en mer säker plats att mötas vid, särskilt om du har barn med dig. Se till att köra försiktigt (även om du är försenad) om du kör till våra event!
 • Var uppmärksam om att underlaget kan vara ojämnt oavsett om det är grus eller asfalt. Se särskilt upp för cyklister, löpare, fotgängare, barn, djur, fordon, parkarbetare, stolpar och nedfallna grenar på banan.
 • Se till att du är frisk nog för att gå, jogga eller springa en sträcka på 5km.
 • Glöm inte att värma upp innan eventet.
 • Om du upptäcker en deltagare som verkar ha allvarliga problem, stanna upp och hjälp till. Tillkalla sedan hjälp så fort som möjligt.
 • Om du är åskådare, se till att du har tillräckligt avstånd mellan dig och deltagarna. Om du har med dig barn eller hundar behöver du även ha uppsikt över dem.
 • Borrelia är en bakteriesjukdom som sprids till människor genom fästingar. Överväg att skydda dig med täckande och frånstötande kläder vid event i gräs- eller trädbevuxna områden. Läs om Borrelia hos 1177 Vårdguiden för mer information.
 • SAFETYMESSAGE

Vi hoppas att dessa tips får Skatås parkrun att kännas roligt och tryggt för alla.

Åldersgradering

Alla parkrun-event använder sig av åldersgraderingar för att hjälpa deltagare att jämföra sina prestationer.

Din åldersgradering är ett procenttal som har räknats ut genom att jämföra din tid med världsrekordet för ditt kön och ålder. Detta gör att du kan jämföra din prestation med andra personer, även om de är av annat kön och ålder. Ju högre tal, desto bättre prestation. Man kan även använda procenttalen för att jämföra sig mellan olika tävlingsdistanser, exempelvis kan man jämföra ett 5km-lopp med ett maraton.

Besök gärna vår supportsida för mer information.

Karta över banan

Beskrivning av banan

Ett varv på grus, dels längs med Härlanda Tjärn. Sista 2 km lite backig. Start och mål är nära Skatås Motionscentrum.

Faciliteter

Skatås Motionscentrum har toalett (utan kostnad) och omklädningsrum, med dusch, bastu och kallpool mot en avgift på 40 SEK.

Hitta hit

Hitta till starten

Start och mål är nära Skatås Motionscentrum.

Hitta hit med kollektivtrafik

Ta spårvagn 5 mot ‘Torp’. Gå av vid Welandergatan.

Hitta hit till fots

Från hållplatsen Welandergatan - gå öst på Skatåsvägen 750 m uppför en backe tills att du når Skatås Motionscentral. Bakom Motionscentralen finns några små stugor och en grönyta där du hittar start och mål för Skatås parkrun.

Hitta hit med bil

Närmste gatuadress är Skatåsvägen 25 41655 GÖTEBORG

Från E20 Öst - Alingsås/Lerum/Partille: Ta avfart 76 Munkebäcksmotet och kör söderut på Munkebäcksgatan. Efter 1.6 km fortsätt rakt fram på Delsjövägen. Efter 800m ta tredje avfarten (vänster) i rondellen till Skatåsvägen och kör rakt fram uppför backen. Efter 700 m sväng vänster för att komma till Skatås Motionscentrums parkeringsplats.

Från E6 Norr - Oslo/Hisingen: Kör söderut mot Malmö. Ta avfart 71 Örgrytemotet mot Örgryte. Fortsätt mot Munkebäcktorget. Efter 2 km ta första avfarten i rondellen (höger) på Skatåsvägen och fortsätt rakt fram uppför backen. Efter 700 m sväng vänster för att komma till Skatås Motionscentrums parkeringsplats.

Från E6 Söder - Kungsbacka/Mölndal: Ta avfart 71 Örgrytemotet mot Örgryte. Fortsätt mot Munkebäcktorget. Efter 2 km ta första avfarten i rondellen (höger) på Skatåsvägen och fortsätt rakt fram uppför backen. Efter 700 meter tag vänster för att komma till Skatås Motionscentrums parkeringsplats

Fika efteråt

Café Skatåsmålet erbjuder kalla och varma måltider samt kakor och bakverk och flertal drycker.