Nu skall vi fira parkruns riktiga hjältar… funktionärerna!

Tack vare våra funktionärers tid och engagemang blir parkrun möjligt att genomföra varje vecka. Tack till alla de som har hjälpt till, och fortsätter göra det. Vi letar alltid efter nya funktionärer, och den här sidan förklarar hur du kan bli delaktig.

Skatås parkrun Volunteers

Hur blir jag involverad?

Det är lätt att få reda på mer om hur du kan vara med som funktionär för Skatås parkrun. Du öppnar helt enkelt ett resultat- eller funktionärmejl eller ett veckobrev från parkrun, klickar på ’hantera profil’, sedan på ’e-postalternativ’. Efter det väljer du det event som du vill få information från och klickar på ’spara eventval’. När du har gjort det kommer du att få regelbundna mejl från dina valda event som talar om vilka funktionärmöjligheter som finns.

Framtida scheman

Du kan se ett events volontärschema på deras framtida scheman sida. För att ta kontakt direkt med eventet, mejla skatas@parkrun.com.

Vad kommer jag ha som uppgifter som funktionär?

Först och främst: vi ber aldrig någon göra något de inte känner sig bekväma med. Om det är någon av uppgifterna du helst inte vill ta på dig är det bara att tala om det för oss så ger vi dig glädjeligen ett annat jobb. Dock så är ingen av uppgifterna alltför stressiga. Du kan vara vägvisare ute på banan, ta tid eller skanna streckkoder med våra enkla skannare. Vi brukar se till att volontärer börjar med ett enkelt volontärsjobb så att de får en känsla för hur allting fungerar. Är det något speciellt du vill göra är det bara att säga till, så ska vi se om vi kan ordna det.

Kom ihåg att hålla ögon och öron öppna när du är funktionär ute på banan. Om det uppstår några som helst problem, vare sig det innefattar barn eller vuxna, så skall du kontakta Loppansvarig direkt, eller ta kontakt med huvudkontoret via eventsupport@parkrun.com. Ha telefon med dig och Loppansvarigs nummer.

Kommer jag få uppskattning?

Vi uppskattar våra funktionärer och tackar dem varje vecka genom att publicera namnen på vår webbplats under rubriken 'Veckans hjältar'. Vi registrerar alla funktionärer och vilken uppgift de har utfört. För att komma med i registret måste du ha registrerat dig i vårt system. Om du inte har registrerat dig än är det lätt att göra det. Gå bara till anmälan och fyll i formuläret.

Många tack till veckans hjältar!

Anders ÖSTLUND  •  Brian GODSMAN  •  David MALLARD  •  David OSKARSSON  •  Emelie CARLSSON  •  Henrik NILSSON  •  Jonas BOMAN  •  Per-Magnus SVENSON  •  Peter HANSON

Kärngruppen

Skatås parkrun är bara möjlig tack vare våra fantastiska funktionärer, nästan alla av dem är parkrundeltagare precis som du. Veckans funktionärslaglag leds av en liten grupp av parkrunentusiaster som vi kallar för ’kärngruppen’. De ser till att eventet sätts upp och packas ihop igen varje vecka, att resultaten skickas ut, att streckkodstaggarna sorteras igen, att eventrapporten skrivs och att allt annat som behöver göras verkligen görs. THECOREVOLUNTEERS Vi är mycket tacksamma för all hjälp från alla, både nu och tidigare, som har gjort Skatås parkrun möjligt.